torstai 20. elokuuta 2015

Peräkammarin tarina

Peräkammari (tai osa siitä) on 1900-luvun alussa toiminut kylmänä aittana, jossa on kesäaikana myös nukuttu. Sinne oli käynti porstuasta, joka on sijainnut suurin piirtein samalla paikalla, jossa keittiö on nyt.

Peräkammari eli tämän päivän makuuhuone on nyt saatu tyhjäksi huonekaluista, vaatteista, verhoista, tauluista ja sun muusta irtotavarasta ja pääsimme aloittamaan purkamisen.

Seinistä lähti lastulevyt ja lattialta muovimatto. Umpinainen komero sai myös lähtökomennon ja muovimaton alta paljastuneet lastulevyt, huonot vuorivillat ja kaikki mahdollinen kuten kuvista voit nähdä.

Tässä vaiheessa jännitti todella kovasti se, mitä lastulevyn alta paljastuu!Ensimmäinen purettu nurkka ja sanomalehdet, joita oli muovimaton alla.Raitisilmasuodatin on mainio kapistus ja täälläkin se on todella tarpeellinen. Kuvassa Veskun selän takana olevan pidemmän seinän takana on "elintasosiipi" eli saunaa, pesuhuonetta ja vessaa. Tämän seinän purku huoletti etukäteen eniten, sillä pelkäsimme saunan tehneen tuhojaan ja siksi aloitimme purku-urakkamme tästä seinästä. Se näyttääkin siedettävältä!

Tässä oli umpinainen komero (kuva näkyy tästä) ja komeron sisällä ilmaistointiputki. Se meni välikatolle sen kaiken roskan keskelle eli käytännössä ei toiminut ollenkaan.Tästä ikkunasta on näkymä pellolle ja ilta-aurinkoon. Ikkunan alla olevat hirret ovat entiset ja ne menee vaihtoon.Tässä on eteläpuolen ikkuna ja vasemman puoleinen seinä on keittiötä vasten. Siitä on otettu remontin aikana hirret pois tai sitten niitä ei ole koskaan ollutkaan. Tämänkin ikkunan alla olevat hirret joutuu vaihtamaan. Täältä seinän välistä ja sahanpurujen keskeltä muuten löytyi Arabian syvälautanen, leimassa numero 15.


Loppusilmäys:


ja lopputulos:
vaikka pääosin hirret hyvältä näyttää, niin tämä osa rakennusta menee täydelliseen purkuun ja kokonaan uusiksi. Alamme pohtia yhteydenottoa suunnittelijaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit. Teit meidät iloisiksi :)
Arvostamme mielipidettäsi kovasti.

Tervetuloa toistekin!