torstai 10. joulukuuta 2015

Vanhat talot -ilmiö

Hesarin 6.12. jutussa kerrotaan, että vanhojen talojen pelastamisesta on tullut ilmiö. Artikkelin mukaan myös nuoretkin ovat innostuneet vanhojen talojen suojeluun, sillä "epävarmat ajat vaikuttavat: tuntuu turvalliselta kiinnittyä historialliseen jatkumoon". (Artikkeli luettavissa täällä).

Lehtijuttu herätti muistoja siitä, miksi me lähdettiin tähän loputtomaan urakkaamme? 

Syitähän ei tietystikään ole vain yhtä ja ainutta, kuten harvoin muutosten edessä. Suurin syy kuitenkin taisi olla juuri se Muutos.

Halusimme muutakin kuin kasvattaa vain hieman vihanneksia ja juureksia sekä puutarhamarjoja saarihuvilamme (VillaPreiskari) pienellä tontilla. Nautimme toki saaritontin puutarhassa touhuamisesta molemmat, mutta jotta olisimme saaneet nauttia sadosta kauemmin ja enemmän, olisi tontin pitänyt olla isompi ja eikä myöskään kelirikkoajat olisi saaneet estää kulkemista. Omavaraistalous kiinnosti yhä enemmän ja enemmän. Kun meille sitten tarjoitui tilaisuus ostaa Pellonpään tila, niin siihen tartuttiin, vaikka itse tila ei täyttänyt sille aikaisemmin asettamiamme "vaatimuksia". Esimerkiksi sitä, että keittiön ikkunasta täytyy näkyä järvi. Tila täytti kuitenkin muutaman muun asettamistamme vaatimuksista, esimerkiksi sen, että lähettyvillä on kalavedet, tilalla on hyvä kasvimaan pohja ja aurinkoinen pihapiiri kunnon kasvihuoneelle. 
Suurin syy taisi olla kuitenkin Tunne; olihan puoliso viettänyt lapsuuden kesät Paalasmaan saaristossa ja tuntenut olevansa kuin kotonaan täällä aina. Niinpä olemme nyt tässä!

Maalla-asumisen hyviä ja huonoja puolia on vaikea vielä tässä vaiheessa sanoa yhtään mitään, vietämmehän "kuherruskuukautta" täällä, mutta yksi huono puoli on jo koettu: teiden kunnossapito! Olemme tottuneet kaupungissa asuessamme hiekotuksiin ja aurauksiin jo kukonlaulun aikaan, mutta täällä...

Onko muuallakin päin maalla tällaisia tutunnäköisiä teitä?                    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit. Teit meidät iloisiksi :)
Arvostamme mielipidettäsi kovasti.

Tervetuloa toistekin!