perjantai 29. huhtikuuta 2016

Paljastuva maa saa aikaan hymyileviä kasvoja

Siihen aikaan vuodesta, kun aurinko ja vesisateet sulattavat lumet, herää myös ranchin rouva talvihorroksesta. Pikkuhiljaa silmät alkavat näkemään muutakin kuin armottoman auringon paljastamat likaiset ikkunat. Katse mittailee peltoja ja pientareita, askeleet pysähtyvät kaupan siemenhyllyillä, lehtihyllyiltä taas tipahtelevat puutarhalehdet ostoskärryyn, värikynät ja luonnoslehtiöt kaivetaan laatikoista ja alkaa suunnittelu ja piirtely. Oi, kuinka hauskaa ja mielenkiintoista!
Pielinen on vielä tummana jäässä mökkirannalla, mutta ilmassa on kevään tuoksu ja korviin kantautuu muuttolintujen äänet.Tästä parin viikon takaisesta ruskottavasta taivaanrannasta tuli mieleen Pellonpään pihassa oleva ruskolilja "Lilium bulbiferum", joka täytyypi siirtää rakennuksen alta turvaan. Ruoskoliljan kukka on upeän värinen, vai mitä?Oi, mikä aurinko kukassa hehkuu!! 
Pari viikkoa sitten kävimme tyttäremme kanssa Pellonpäässä, vaikka olimme iltasella liikkeellä kameran kanssa, niin yritti silloinkin aurinko hehkua!
Lumet alkoivat olla vähänä, mutta erittäin pehmeää ja märkää oli, esimerkiksi tiellä ei tehnyt kovin laitaan mennä väistämään muita liikkujia. Onneksi emme sentään löytäneet itseämme ojanpohjalta!
Räpsittiin kuvia sillä fiiliksellä, että niiden päälle voidaan suunnitella puutarhaa, kasvimaata, kukkapenkkejä, rakennuksia,...

Pihasaunan paikkako?


Pellonpään sisälle ei tule saunaa vaan puulämmitteinen sauna rakennetaan piha-alueelle. Itse näen jo sieluni silmin saunarakennuksen sijoittuvan tähän lehtikuusten katveeseen, jonne ilta-aurinko paistaa.

Arvaatko, mitä haaveilen koivu"kujan" vierustaan?

 Arvaatko allaolevasta kuvasta paremmin?
Tämä nurkkaus aivan selvästi "huutaa" maa-artisokkaa. Tähän paistaa aamuaurinko ja vaikka maa-artisokka kasvaa lähes missä vain, niin parhaiten se viihtyy aurinkoisella paikalla lämpimässä runsasmultaisessa hiekkamaassa. Kovin näköpaikalle maa-artisokkaa ei kannata istuttaa, sillä se kasvaa parimetriseksi ja kuulemma leviää kuin rikkaruoho. Leviäminen sopisi paremmin kuin hyvin, sillä niin hyvää maa-artisokan vähän pähkinäinen maku on!

Oi, kun sormet jo syyhyävät päästä mittailemaan ja merkkaamaan kasvihuoneen paikkaa, porkkanapenkkejä, mansikkamaata,...mutta sitä ennen olisi saatava päärakennus hieman etenemään.
Siitä tuleekin seuraavaksi asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit. Teit meidät iloisiksi :)
Arvostamme mielipidettäsi kovasti.

Tervetuloa toistekin!