maanantai 21. syyskuuta 2015

Maata näkyvissä!

Olet varmaan aikaisemmista valokuvista huomannut, että tuvan lattialla on luukku, josta pääsee lattian alla olevaan kellariin. Siellä on säilytetty mm. perunoita, vaikka pihapiirissä on maakellarikin, tai itseasiassa niitä on ollut aikoinaan kaksikin.

Olemme saaneet itsemme nyt "sillan alle" -kuten kuulimme täällä päin sanottavan- eli kellariin. Korjausurakkamme on siirtynyt kivien siirtelyyn, sillä korjaamme kellaritilan kiviseinät, jottei maa sorru enempää keskelle kellaria ja kyllähän kivet myös tukevat kivijalkaa. Yhdellä seinustalla on ollut luukku ja liuska, josta perunoita on vyörytetty säilöön. Me emme korjaa luukkua emmekä liuskaa vaan teemme myös siihen yhtenäisen kivijalan. Perunat tulemme säilyttämään maakellarissa. Sitten joskus, kunhan saamme omavaraistalouden toimimaan.

Mietimme, että tästä kellarista saisi mainion viinikellarin, mutta aika matala tästä tulee, joten tulevaisuus näyttää, mihin käyttöön kellari lopulta päätyy... Suurikin tila on, sillä tupa on noin 5x5 m ja kellari on samaa luokkaa. Toisessa kuvassa, tikkaiden alla on tulisijan pohja eli ladottuja kiviä lattian tasoon saakka, joten kellari on L-mallinen. Kivipatja jää, sillä suunnittelimme, jotta entisöimme takan nykyisen leivinuunin paikalle. Siirrämme leivinuunin keittiön puolelle, niin on käytännöllisempää laittaa ruokaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit. Teit meidät iloisiksi :)
Arvostamme mielipidettäsi kovasti.

Tervetuloa toistekin!